You are currently viewing בריחת שתן אצל גברים

בריחת שתן אצל גברים

כולכם בוודאי ראיתם מודעות בטלוויזיה המציגות נשים ממהרות לשירותים בגלל דחף קשה או פתאומי להשתין. זו שלפוחית ​​השתן (OAB). ראית גם מודעות של גברים ממהרים לשירותים במשחקי כדורגל. מודעות אלו אומרות שמדובר בערמונית או ב"בעיה הולכת וגוברת "- הערמונית הולכת וגדלה או גורמת לחסימה וכתוצאה מכך שלפוחית ​​השתן הופכת לפעילה יתר. בין אם אתה גבר או אישה, אם תצטרך למהר להגיע לשירותים כדי להשתין, ייתכן שיש לך בריחת שתן.

 

שלפוחית ​​השתן יתר על המידה. זו בעיה שמשפיעה על יותר מ -33 מיליון אנשים בארה"ב. אם את אישה, זה כנראה מונח מוכר. אחרי הכל, OAB שכיח יותר בקרב נשים שזה אצל גברים. אבל OAB משפיע גם על גברים. למרבה הצער הסטיגמות סביבו שקיימות, והעובדה שזה לא נפוץ אצל גברים, גורמת לכך שגברים רבים עם OAB נותרים סובלים בשתיקה, ולא בטוחים באפשרויות הטיפול העשויות להתקיים או לאן לפנות לעזרה.

 

חלק מהתסמינים הנלווים ל- OAB כוללים תדירות במתן שתן, אובדן שליטה בשתן בדרך לשירותים, או התעוררות משינה למתן שתן. אצל גברים OAB יכול לפעמים להופיע עם תסמינים קשורים אחרים כמו קושי להתחיל במתן שתן, צורך לדחוף או להתאמץ ולקיים זרם חלש. מדי פעם זה יכול להיות כל כך גרוע שאתה לא יכול להשתין בכלל וצריך להכניס צינורית (קטטר) זמנית לשלפוחית ​​השתן כדי להוציא את השתן החוצה.

 

הגורמים לשלפוחית ​​השתן פעיל יתר על המידה אצל גברים ונשים. אצל גברים, כשני שליש מהמקרים, חסימה לזרימת השתן על ידי הערמונית היא האשמה, אך ישנם גם גורמים אחרים. אלה כוללים חולשת שרירי שלפוחית ​​השתן, זיהום בשלפוחית ​​השתן או בערמונית (ערמונית), אבנים בשלפוחית ​​השתן, ואפילו סרטן שלפוחית ​​השתן. מצבים נוירולוגיים כגון מחלת פרקינסון, נזק עצבי מאירוע מוחי, טרשת נפוצה וסוכרת עלולים לגרום גם לסימפטומים של OAB.

 

אז אם אתה גבר ויש לך OAB, מה עליך לעשות? הצעד הראשון הוא לפנות לרופא שלך. על הרופא לקחת היסטוריה קצרה המתמקדת בדרכי השתן ובמצבים ונהלים רפואיים קודמים. אז הרופא צריך לבדוק אותך.

 

בדיקות אופייניות כוללות בדיקה רקטלית דיגיטלית, בדיקה נוירולוגית ממוקדת וטון סוגר אנאלי. על הרופא לבדוק גם דגימת שתן לגבי זיהום או דם מיקרוסקופי. עליו / היא גם לבדוק עד כמה אתה מרוקן את שלפוחית ​​השתן. ניתן לעשות זאת על ידי בדיקה פשוטה או על ידי אולטרסאונד – בדיקה פשוטה, לא פולשנית, ללא כאבים הנעשית במשרד. אם יש סימני זיהום, תתחיל להשתמש באנטיביוטיקה ואתה תרגיש טוב יותר תוך מספר ימים.

ניתן להיכנס לאתר של עזר נאמן לפרטים נוספים.